Äventyr med Johan bland krokodiler och sumpmarker

Idag har jag tillsammans med Julia genomfört min första improviserade redovisning, vilken faktiskt inte gick så jävla illa som vi förväntat oss. Har i och för sig inte fått nån feedback än, så kanske ska hålla käften en stund till. Lite spänning i vardan fick vi i alla fall!

Kan också passa på att informera om att jag gått ner 15 kg i vikt nu!! (16 egentligen men 15 känns som en viktigare siffra att uppmärksamma.) Har bara drygt ett kilo kvar till min tänkta målvikt, men eftersom det hittills gått så smidigt tänker jag fan inte ge mig än på ett tag. (y)

Utöver detta har jag gjort ytterligare en upptäckt i dagarna
. För två veckor sen hade vi en biologilabb då vi kollade olika saker på oss själva för o se om vi hade dominanta eller recessiva anlag för olika egenskaper (skit samma), och mätte då bland annat längden på våra ögonfransar. För att ens ögonfransar ska räknas som långa måste de tydligen va minst 9 mm, och eftersom jag alltid trott att mina varit långa har jag varit lite småsur (=skitsur) över det här efter o ha blivit överbevisad...... Men lite i smyg har jag ändå försökt intala mig att dom ÄR långa, och när jag för ett par dar sen råkade tappa en frans kunde jag ju bara inte låta bli o mäta den.......................... OCH JAG HADE RÄTT!!!!! 9,5 mm. IHIIHIHIII

Tänkte avsluta med det intressantaste jag har att berätta (=det enda intressanta jag har att berätta), vilket är en liten anekdot från i förrgår. Då var jag nämligen ute och gick en sväng med Johan och råkade lura ut honom i the outskirts of Mölltorp, där vi helt jävla otroligt nog gick vilse. Det började med att stigen jag hade tänkt svänga in på tydligen inte ens existerade och att vi då fick snilleblixten att gena över en geggig jävla åker. När vi efter en stund lyckats släpa oss över till andra sidan (och bösat ner hela skorna med koskit) kom vi fram till en liten skogsdunge som vi var dumma nog att tro att vi bara skulle kunna gå rakt igenom och komma ut på 49an. Men inte fan kunde vi det för där rann det tydligen en bäck som jag aldrig sett skymten av i hela mitt liv, och känner man mig kan man nog föreställa sig hur glad jag blev när vi upptäckte detta (xD). Ändå var vi jävligt överens om att vi inte under några som helst omständigheter skulle vända och gå tillbaks hela vägen (en halvmil kanske?) och började istället gå längs med bäcken i hopp om att kunna hitta en bro. Det närmsta vi kom var två betongklumpar som låg på varsin sida av vattnet som vi med nöd o näppe lyckades hoppa över. I min lilla stund av förtvivlan var jag tvärsäker på att det fanns både krokodiler o hajar och var därför helt lyrisk när vi var i land på andra sidan. Och vad upptäcker jag då? Jo, ett elstängsel.

Så det var bara o bita sig i läppen och följa stängslet
. (Kände att det var dags för ett nytt stycke.) Johan föreslog att vi skulle krypa under, men av ren fåfänga tyckte jag det var bättre o gå runt. Och tur som fan var det!! Bara nån minut senare höll vi på o skrämmas från vettet av tre spritt språngande galna hästar som löpte amok över hagen som vi trodde var tom. Som vanligt när jag blir rädd så började jag asgarva, och fortsatte med det under i princip hela vår promenad runt hagen. Fast juste, vi kom ju aldrig runt. På vägen tvingades vi korsa både en jävla rapist-trädgård med gamla trasiga traktorer (där vi var helt säkra att nån idiot skulle springa ut och jaga oss med ett basebollträ eller nått) och ett snår av rosenbuskar som som såg ut typ som det i Lejonkungen (som rev upp hela mina tights, rip ♥) bara för att sedan inse att vi var tvungna att vända och gå tillbaks. Inga omständigheter var det ja, juste.

Vi hade nämligen precis satt fötterna i ett jävla träsk. Asgarvandes (alltså panikslagen) stod jag kvar och smsade till Simon i brist på bättre idéer. "Om jag inte svarar på en halvtimme har jag o Johan drunknat i ett jävla träsk så då kan du ringa 112". Kändes jättekul att få ett "Haha okeeeej ;)" tillbaka. (y) I alla fall så var vi då tvungna att vända och passera både rosenbuskarna och rapist-gården en gång till med fötterna dränkta i lera ända upp till vaderna. På vår färd tillbaka längs elstängslet minns jag att jag sa nått i stil med "elda inte upp dig nu är du snäll", och självklart dröjde det inte ens tio sekunder innan jag hör "AAAAAJ HELVETE!!!!". Då hade min smartaste bästa vän petat på stängslet för skojs skull, trott att det inte var på, tagit tag i det och (mer eller mindre) friterats inombords. Kort därefter hörde vi dessutom att någon hade kommit ut i trädgårn (rapist-trädgårn alltså) och gick då mer eller mindre apeshit, så vägen tillbaks över bäcken och den geggiga åkern gick åtminstone jävligt fort.

Efter ungefär två och en halv timmes promenad var vi tillbaka på hemmaplan och trots att vi stundvis tvivlade överlevde vi båda två. Avslutade kvällen med varsin skiva av pappas nybakta bröd innan vi till slut gick skilda vägar för att försöka skaffa oss lite välförtjänt sömn. I skrivandets stund inser jag hur fantastiskt det låter, så går nog o lägger mig nu. Jävlar vilket inlägg det blev.

Hockey i Leksand och blodtörstiga marshmallows

"Hellre drogad än inte drogad" - IQ-laddade visdomsord av Caroline Kjellberg.

Skrev ett litet facebookinlägg i lördags där jag informerade om att jag var på väg till Leksand för att se på hockey
, och fick då en kommentar från Simon som löd: "Vem är du!? Och vad har du gjort med Caarruuu?? :O"
Mitt svar blev då: "undrar också vart hon tagit vägen, ser bara en idiot i blåvit halsduk :|", och jag måste nog säga att vår lilla konversation var en ganska bra sammanfattning av min helg.

Trots att jag aldrig varit särskilt intresserad av hockey (=inte ett dugg intresserad) och att mitt tålamod aldrig låtit mig uppskatta roadtrips (på en sisådär åtta timmar) kan jag inte förneka att min lördag blev jävligt bra ändå till slut. Hockeyn var långt ifrån så illa som jag förväntat mig, och eftersom Jesper var gullig o bjöd både på mat och på en Leksandhalsduk (som matchar hans tröja :3) kan jag ju inte va annat än nöjd.

(Var ute o gick med Becka o Ben förut och började av okänd anledning prata om ärr.)
Jag: Det här fick jag av en marshmallow! *peka*
Ben: En varm marshmallow?
Jag: HAHA nej, en kall!!?? *facepalm*
Ben: ..........men jag tänkte att den kanske bet dig.

Morgonpromenad

Tänkte ge mig ut o gå en sväng såhär på morgonkvisten. Känner mig inte liiiiiite spänstig

Jespersystemet, hockey och shorts

Inte varje år man kan sitta ute och steka i solen vid halv tio på morgonen i mars! Vi var fem jävligt nöjda ungdomar på vägen in igen kan jag lova.

Efter att ha offrat hela min fredagkväll åt skolarbete ska jag nog unna mig en välförtjänt tupplur. Hoppas på att hinna få lite sömn innan det är dags o gå upp igen, för imorgon bär det av till Leksand med Jesper 1 (jag och Julia har gjort upp ett litet system för dom :3) för o kolla på hockey! Ja, hockey.

(Ännu en lite smårolig diskussion med Jesper 3.)
Jesper: Ni som är kvinnor kan väl tala om för mig varför kvinnor skäms för shorts.
Julia: Det gör vi väl inte?
Jag: Det är väl i så fall bara om man tycker man är ful i det, men så är det ju med alla plagg.
Jesper: Jaha, okej...............så min mamma tycker jag är ful i shorts? :(

Trevlig dag i solen!

(Diskussion med Julia och Jesper på lunchen. Jag och Julia vill ha barn men det vill inte Jesper.)
Jesper: Kollar man på statistiken vid det här bordet så kan man ju antingen se det som att två tredjedelar vill ha barn eller som att alla tjejer vill ha men inga killar.
Jag: Ja, eller att alla normala vill ha. *jättestolt över min perfekta kommentar*
Jesper: .......... Så du vill inte ha barn?

Tillbringade större delen av skoldagen med dessa två ute på gräset i solen, skitgött var det! Ser fram emot fler såna dagar framöver. Blev helt lyrisk när vi fick reda på att kemin var inställd (!!) och passade därför på att gå en sväng med Becka för att sedan kunna trycka i mig en Ben & Jerrys-burk med gott samvete.

Citat av Jesper: "Jag mordhotar dig inte, jag berättar bara hur du ska dö."

Moster för andra gången!

Tänkte bara informera om att jag igårkväll blev moster åt en supersöt liten stjärna vid namn Hjalmar :)

Indirekt förklaring till min frånvaro

Tur att Jesper (kissen) är öppen med vilken musik han gillar. Han gick ut när jag lyssnade på Atreyu, men David Guetta dög tydligen för nu kom han tillbaka.

Ever since we met you've had a hold on me.
It's crazy but it's true, I only wanna be with you.

It doesn't really matter what you say or do,
I wanna spend each moment every day with you.

"When darkness comes I'll light the night with stars"

Har nyss kommit hem efter en trevlig promenad med May, och snart väntas besök av Becka, Ben, Ajja o Maria :) Enligt min mentala planering (som jag aldrig lyckas hålla ändå) är det tänkt att jag ska hinna plugga lite innan dom kommer, men får la se hur det blir med det.. Hittade nämligen precis en akustisk version av Whispers in the Dark!! (♥♥♥) Tänkte lagt upp en liten youtube-spelar-grej här neranför men fattar inte hur man gör så......

Dagens bästa var när vi gått in o satt oss på matten och Fredrik (lärarn) sa ungefär: "Jag tänkte vi skulle börja med nått kul idag så jag har förberett en liten uppgift åt er, när ni har löst den får ni gå". Efter typ en kvart frågade han om nån hade kommit fram till nått och när ingen svarade sa han: "Nähe, nä, det är inte så konstigt med tanke på att den är olöslig. Tror ni jag skulle släppa er tidigare eller???"

Blodgrupp och crossfit, utsövd och skitsnygg

Det har varit en...intressant dag.
Vaknade hemma hos Jesper (glad Caroline) och lyckades kravla mig upp cirka 25 minuter innan skolan började efter typ tre timmars sömn. Max. Eftersom han bor i Skövde och jag går i skolan i Tibro fick jag lite småstressigt (=jävligt stressigt) och det slutade med att jag klampade in på biologin tio minuter för sent (trots att han var gullig o skjutsade mig) osminkad och ofixad med oknutna skor o hela köret. Som Julia konstaterade så är detta väldigt olikt mig, o hennes första kommentar var: "Carro, du skulle vilja dö om du visste hur ditt hår ser ut i bak". Lösningen fick bli en fläta och sen var det bara o sätta igång o labba. Ärliga vänner har man ju iaf!

Bland det första vi skulle göra var att ta reda på vilken blodgrupp vi har, vilket så klart innefattade att bli stucken i fingret av Staffan. Inte hade han nån vanlig liten nål heller utan använde sig istället av nån slags miniskalpell som han högg oss med i fingret. Modig som jag är (...) skrek jag som en gris och höll på att förblöda. Men fick ju ett plåster iaf.

Som grädde på moset när jag redan var så trött så jag kunde dö, såg ut som skit och hade köttslamsor hängandes från hela fingret
(...) stod crossfit på schemat inför idrotten. Otroligt nog lyckades jag överleva även detta, men såhär i efterhand önskar jag att jag kunde fått dö lyckligt ovetande om den kommande träningsvärken.

Dom senaste dagarna hos mig

Har precis varit ute o kollat på planetkonjunktionen med mamma o Jesper (kissen om nån undrade), och med risk för o låta lite nördig måste jag säga att det var ganska ballt. Hihi.

Anledningen till att jag inte skrivit så mycket dom senaste dagarna är helt enkelt tidsbrist
då jag bland annat städat mitt rum för första gången på evigheter (vilket iofs framgick), ätit tacos o glott på melodifestivalen hos Maria, simmat en runda, bakat tårta till Julia, pluggat, gått nästan fyra mil, träffat Jesper (inte kissen) och tyckt jävligt synd mig själv för att min tå gör ont. Har iaf fått den inlindad nu så hoppas på att åtminstone lyckas överleva natten.. ;)

Storstädning hos Caroline!


Cradle of Filth vs. Svampbob

Har en engelskauppgift som går ut på att skriva en spökhistoria och gav mig därför ut i mörkret med Cradle of Filth i lurarna för o skaffa mig lite inspiration. När jag sjunkit tillräckligt långt in i världen av död och satanism för att inte riktigt ha koll på min egen flög en cyklist förbi typ 20 centimeter ifrån mig o skrämde skiten ur mig. Nästa gång blir det nog nåt lite mer lättsmält. Svambob kanske?

Parfymflaskor, tandläkare och sommarjobb

Hann inte skriva nånting igår eftersom jag var hos tandläkarn till drygt halv fem (stackars mig) och sedan gick ännu en sväng på stan med mamma. Den här gången blev jag ägare till tre nya tröjor, ansiktstvätt och skrubbkräm :) Nu får det dock räcka för ett tag, för det sved rätt rejält i plånboken trots att jag fick lite ekonomiskt stöd av min söta lilla mamma ♥

Fick sluta tidigare även idag (för tredje dagen i rad) och eftersom jag tack o lov inte hade nått mer tandläkarbesök kunde jag för ovanlighetens skull faktiskt utnyttja det. Tack vare detta är jag redan klar med alla skolgrejer och klockan är inte ens halv fem! Ska upp o äta om en stund o sen firar jag min lediga tid med en simtur med Becka o Maria.

Utöver detta har jag dessutom (äntligen) tagit tag i mitt sommarjobbssökande. Har i alla fall sökt på fyra olika ställen inom vården i Karlsborg, så nu är det väl bara o vänta o se om det leder till nånting.

På bilden är mina och Julias flaskor som vi planerat att använda till våra parfymer och under dagen har dekorerat med dekaler. Tycker faktiskt dom blev ganska söta! Vår första parfym hade oturen att bli kallad myggmedel när Simon provluktade den, och därför fick den heta just "Myggmedel". "Mandarin" och "Äpple" är mina, som helt enkelt döptes efter sina dofter. Inte helt oväntat är "NELDIN!" och "Julia <3" Julias, som fick sina namn av en helt annan anledning (ego ♥). Vår sista parfym döpte vi till "Simon <3", vilken så klart är en hedring till vår fantastiske vän. Återstår bara o se om han fortfarande ser den som en hedring när han luktat på den!

Madde o Caroline på nya äventyr

Eftersom vi fick sluta ett par timmar tidigare idag (och slapp tyskan!!) passade jag o Madde på o ge oss ut på ännu en runda på inlinesen. Den här gången tog vi oss ända till Tibro, och när vi väl var framme var vi rätt törstiga så då letade vi rätt på Rolas hus för o tigga till oss lite vatten. Tyvärr visade det sig att hon inte var hemma, men efter att Madde kört lite med hennes lillasyster lyckades vi få vårt vatten ändå (y)

Nästa stopp blev på Pinkys eftersom Madde ville "gå in o säga hej". Kan inte direkt påstå att det störde mig heller då killen som jobbade bjöd oss på pizza!

På grund av att bussarna inte tillåter inlines fick vi plocka av oss dom o åka barfota hem
, vilket nästan var ett litet äventyr i sig. Tack o lov så kom mamma o hämtade mig så jag åtminstone slapp gå barfota från bussen. (Min gata är nämligen inte asfalterad så hade inte varit så smidigt o åka inlines hem heller.) Visste inte riktigt hur vi skulle tolka det när busschauffören sa att han "sett oss förut" när vi åkt på 49an. Förmodligen som nått i stil med "jävla skitungar"... Kan inte säga annat än att det varit en jävligt bra dag!

This Means War med fotbollstandborste

Som jag skrev i förrgår att jag skulle (eller igår var det väl om man ska va petig) så var jag på bio med Becka, Ben o Maria igårkväll. This Means War blev det, och med tanke på att det är en romantisk/actionkomedi och att jag gillar varkendera så var den helt okej (=jävligt bra faktiskt). Älskar dessutom Reese Witherspoon, och att båda agenterna såg helt okej ut (=jävligt okej faktiskt) störde inte heller precis!

Vi hann också med en liten omväg förbi Willys för att dom andra skulle samla på sig både chips, godis, popcorn och dricka. Och vad köpte jag? En tandborste med fotbollar på. Ibland undrar man ju vad som gick snett alltså..

Det enda anmärkningsvärda som har hänt idag var min lilla utflykt till Fagersanna
där jag mötte upp Madde för o åka inlines. Var kvar där i nästan två o en halv timme, och även om vi tjötade en del som vanligt så lär vi iaf ha åkt åtminstone en mil. Skitkul! Trots att det tar emot lite så måste jag nog erkänna att hon hade rätt i att Fagersannas backar var jävligt roliga o åka i, så jag hoppas det blir fler gånger!

Mina och Beckas mästerverkKonstverken på bilden tog mig o Becka större delen av kvällen att tillverka, men gud så söta dom blev! Dock var vi en aning oroliga för o bli besvikna på smaken, men det hade vi verkligen inte behövt vara. Yumm :3

Har även hunnit gå en sväng på stan med mamma o inhandlat bland annat fyra nya tröjor, ett par hårklämmor, hallonluktande tvål (♥) och en välbehövd hårinpackning. Ska nog ta o inviga den första av tröjorna på bion imorrn.

Tillverkat vår första parfym

Som rubriken lyder så rörde Jag o julia ihop våran första parfym idag! Det var i och för sig mest för o testa lite, och eftersom oljorna vi beställde själva inte har kommit än fick vi ta några av dom som redan fanns på skolan. Den blev lite tantig, men den luktar åtminstone som en riktig parfym!

En annan lite smårolig grej som hände idag var när vi hade haft idrott och höll på o släpa oss bort från därifrån (menar verkligen släpa) och kom o tänka på vilket bra humör vi hade varit på när vi var på väg dit. Från att garvandes nästan ha skuttat ner (i en hastighet som var alldeles chockerande för o va våran) till att helt knäpptysta knappt röra oss framåt xD Trots att det var sjukt kul i verkligheten förstår jag att det inte låter så kul, så därför har jag konstruerat ännu en fantastisk liten gif-bild för o demonstrera hur vi kände oss:Innan jag går o lägger mig ska jag plugga in 142 spanskaglosor jag har tills imorrn. Perfekt, funderade ju precis på vad jag skulle hitta på. Vore ju tråkigt om man fick lite tid över liksom.